Viikon visassa sastamalalainen yrittäjä tai sastamalalaisessa yrityksessä asiakaspalvelussa työskentelevä kertoo kolme väitettä, joista yksi ei ole totta. Arvaamalla, mikä väitteistä on tarua, osallistut tuote- tai palvelupalkinnon arvontaan.
Tällä kertaa kolme väitettä esittää karkkulainen nauravasilmäinen yrittäjä Tanja Tomula, jolla on puolisentoista vuotta ollut oma yritys Tomulan taika. Facebookissa nimellä NOSH a’la Tomulan taika tunnettu yritys myy suomalaisen NOSH-yrityksen luomupuuvillasta valmistamia naisten ja lasten myrkyttömiä vaatteita. Kauppaa Tanja käy kutsuilla Sastamalan ohella ympäri Pirkanmaata ja Satakuntaa sekä ajoittain myös Kuopiossa, josta Tanja on lähtöisin.
Hämeenlinnalaisella NOSH-yrityksellä on yli sata itsenäistä edustajaa, joista kauppatieteen maisteri Tanja Tomula on yksi. Yritys onkin palkannut edustajikseen paljolti varsin koulutettuja ihmisiä, sillä edustajia laatuvaatteita myymään karsitaan kovalla kädellä kolmessa vaiheessa.
Pääosin kutsuja pidetään asiakkaiden kotona, mutta jonkin verran kutsuja on myös työpaikoilla ja harrastustiloissa sekä joskus päiväkodeissa ja lastentarhoissa. Tilaukset tehdään kutsujen aikana, ja vaatteet lähtevät kotimaisesta yrityksestä asiakkaalle parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Tanjan vaatemyynti on painottunut lastenvaatteita enemmän naisten vaatteisiin. Vaatteet ovat lähes kaikki sisäkäyttöön tarkoitettuja päällysvaatteita. Tosin juuri vastikään tuli myyntiin ensimmäinen päällysvaate: parkatakki. Miehille ei ainakaan vielä ole omia tuotteita.
– Olin käynyt yksillä vaatekutsuilla ja ihastunut ostamaani jakkuun ja lasten puseroihin. Vaatteita oli mukava pitää, mutta ne olivat silti tyylikkäitä. Hinnan ja laadun suhde tuntui oikealta. Lisäksi lasten vaatteet kestivät käyttöä ja pesua, Tanja kertoo siitä, miten hän päätyi yrittäjäksi, joka on päivätöissä toisen palveluksessa.
Tanja on yrittäjän tytär ja on aina halunnut kokeilla yrittämistä itsekin. Vaatteiden myyminen päätyöstä jäävällä vapaa-ajalla tuntui lisäksi riskittömältä mahdollisuudelta aloittaa. Alkuinvestointi oli pieni moneen muuhun yritykseen nähden, vaikka esittelyvaatteet ovat edustajan omaisuutta.
Yritystaloutta yliopistossa pääaineena opiskellut ja ihmisten kohtaamisesta nauttiva Tanja hakee edustajana myös myynti- ja esiintymiskokemusta.
Päättele, mikä Tanjan väitteistä ei ole totta ja vastaa taruksi olettamasi vaihtoehto.
A: Näin Yhdysvaltain presidentin ollessani vaihto-opiskelijana El Pasossa Teksasissa.
B: Olen hypännyt sekä laskuvarjohypyn että benji-hypyn.
C: Kun olin ensimmäistä kertaa Savonlinnan oopperajuhlilla, pääsin mukaan esitykseen päätähden kanssa.
Visaan vastataan alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla lähettämällä vastaus osoitteeseen [email protected]
Palkintona arvonnassa on Tomulan Taian 20 euron lahjakortti. Palkinto arvotaan kaikkien vastanneiden kesken. Voittaja kerrotaan seuraavassa viikon visa -jutussa perjantaina 30. elokuuta.

Viikon visa 50:n oikea vastaus
Yrittäjä Mari Kortelainen Kirkkutorikeskus Hopusta sai tyttökaverinsa kanssa päähänsä lähteä polkemaan rannikolta Lappväärtistä sisämaahan. Vaikka Mari oli polkenut kotoa keskustaan ja hevostalleille tuhansia kertoja, osoittautui ylämäkeen polkeminen kovaksi urakaksi.
Vaikka tytöt pysähtyivät Karijoella pitsalle, olivat voimat perillä tyystin loppu. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin soittaa äidille, joka ei tiennyt mitään tyttöjen pyöräretkestä. Sillä hetkellä paluumatka alamäkeenkin tuntui ylivoimaiselta.
Ruotsin taidot eivät todellakaan ole Marin vahvuuksia, vaikka hänen äitinsä on ruotsinkielinen. Tädit eivät vieläkään ole uskoa sitä, että Mari ei ruotsia juurikaan taida.
Marilla oli Lotta-niminen hevonen 14 vuotta. Sen kanssa hän harrasti esteratsastusta ja kouluratsastusta mutta kouluratsastuskisoihin hän ei osallistunut. Ratsastamisen Mari lopetti nelisen vuotta sitten.
Kahden viikon pöytäpaikan Kirpputorikeskus Hopussa voitti Pirjo Päivärinta.